Keskiviikko, Lokakuu 21, 2020, 16:40

 

Huomenna alkavien Helsingin kirjamessujen teemana on tänä vuonna tulevaisuus. Ainoa varma asia tulevaisuudessa on aina ollut epävarmuus, minkä myös tämänhetkinen tilanne maailmalla osoittaa meille valitettavan hyvin.

Ajankohtaisia ja tulevaisuutta eri näkökulmista valottavia keskustelunaiheita ovat muun muassa yhteiskunnan monimuotoisuus, ihmissuhteiden muuttuvat mallit, ilmastonmuutos sekä luovuus ja menestyminen digitalisoituvassa maailmassa. Messuilla tullaan siis nostamaan esille monenlaisia kiinnostavia ilmiöitä ja ihmisiä. Myös kirjojen ja kirjallisuuden tulevaisuus puhuttaa, kun äänikirjojen suosio on kasvanut huimasti. Itseäni kiinnostaa muun muassa tarinankerronnan ihannointiin ja sosiaaliseen mediaan liittyvät kysymykset. Odotan mielenkiinnolla muun muassa Kertomuksen vaarat -kirjasta käytävää keskustelua.

Vähemmistöön kuuluvien ihmisten tarinat ovat aina kiinnostaneet minua, joten seuraan myös näitä keskusteluja mielelläni, ja lukulistallani on jo nyt ainakin Tommy Orangen esikoisteos Ei enää mitään. Lämmin kiitos kustantajalle saamastani arvostelukappaleesta. Kenellä on oikeus kertoa oma tarinansa ja saada äänensä kuuluviin, on kysymys, jota olen itsekin paljon pohtinut. On mielenkiintoista miettiä sitäkin, kuinka muun muassa Metoo ja BLM näkyvät kirjallisuudessa.

Tässä  toki vain muutama esimerkki ohjelmanumeroista, joita aion tulevilla virtuaalisilla kirjamessuilla seurata.  Joka päivälle, siis torstaista sunnuntaihin, on luvassa paljon ohjelmaa, joten siitä vaan valitsemaan aiheet, kirjat ja kirjailijat, jotka itseä eniten kiinnostavat. Ja ei muuta kuin vaikkapa sohvalle nauttimaan tämän vuoden suurimman kirjallisuustapahtuman annista.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
(c) 2021  Satu Järvinen All Rights Reserved