Torstai, Tammikuu 7, 2021, 19:38

Mikä on talvessa parasta? Lumi ja pakkanen? No, minulle se on se hetki, kun voin suunnata ajatukseni kohti kevään uutuuskirjoja. Tuoreita kirjakatalogeja selaillessani tunnen herääväni "horroksestani".

Oli jälleen kerran hienoa huomata, että lukemattomia kiinnostavia kirjoja on tulossa myös vuonna 2021. Teemoista esillä ovat vahvasti ainakin koronapandemia lieveilmiöineen, ilmastonmuutos ja tulevaisuus. Viimeksi mainittua tarkastellaan esimerkiksi identiteetin, teknologian ja ympäristökysymysten yhteydessä. Tämä osoittaa mielestäni sen, että kirjallisuuden halutaan olevan hyvin kiinni juuri tässä ajassa ja niissä asioissa, jotka meitä tässä poikkeuksellisessa maailmantilanteessa askarruttavat. Toki historiastakin kirjoitetaan edelleen paljon. On kiehtovaa huomata, kuinka jo ennestään paljon tutkituista tapahtumista ja henkilöistä löydetään yhä uutta kerrottavaa.

Koska nyt ei ole perinteisen matkustelun aika, kevään uutuuskirjat tulevat viemään minut ainakin Italiaan, Kyprokselle ja Islantiin unohtamatta myöskään halki muuttuvan Euroopan kulkevaa pakumatkaa. Mikä vaivaton, kukkaro- ja ilmastoystävällinen tapa vaihtaa maisemaa täysin turvallisesti, suosittelen sinullekin! Lomaseuranani on Tarja Kulho, joten tylsää tuskin tulee olemaan.

Kun innoissani selailin eri kustantajien luetteloita, tapahtui niin kuin aina ennenkin; kirjastosta varaamieni kirjojen lista piteni hetkessä. Nyt täytyy sitten vain jaksaa odotella, että oma lukuvuoroni joskus koittaa. Eikä tämä uusien must read-kirjojen metsästys suinkaan tähän jää.

Alla olevaan kansikuvakollaasiin valitsin muutamia teoksia, jotka tulen lukemaan tulevan kevään (tai kesän) aikana. Tässä yhteydessä haluan "mainostaa" myös uutta tietokirjabingoani, sillä "valintojen" joukosta saattaa löytyä muutama siihenkin sopiva kirja. Toki tässä vaiheessa päähuomio on sellaisissa kirjoissa, joita luen vapaa-ajallani, siis ihan huvikseni. Työhöni ja muihin projekteihini liittyvistä kirjoista voisin tehdä erillisen postauksen jossain vaiheessa...

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
(c) 2021  Satu Järvinen All Rights Reserved