Luen. Koen. Kirjoitan.-blogiSunnuntai, Lokakuu 31, 2021, 09:20

Lokakuun tavoin Helsingin Kirjamessut 2021 ovat edenneet viimeiseen päivään. Tänäänkin tarjolla on paljon kiinnostavaa ohjelmaa myös verkossa, jota kautta olen seurannut monia mielenkiintoisia kirjallisuusaiheisia keskusteluja kaikkina messupäivinä. Olen todella iloinen tällaisesta osallistumismahdollisuudesta, sillä ilman sitä tämä syksyn merkittävä kulttuuritapahtuma olisi jäänyt itseltäni kokonaan kokematta. Ja luulenpa, etten ole ainoa, jolle olisi käynyt niin, ellei tapahtumaa olisi mahdollista seurata vaivattomasti kotoaan poistumatta. Kiitos siis kaikille tämän mahdollistaneille. Toivottavasti näin jatketaan myös tulevina vuosina. Silloinkin, kun koronavirus on enää muisto vain... Toivon myös, että Turussa otettaisiin tästä mallia, onhan kirjamessuilla kaupungissa todella pitkät perinteet. 

Seuraavassa vielä muutama messuilta poimimani tietokirja ja lastenkirja, joihin ajattelin tutustua myöhemmin tarkemmin. Lukupäiväkirjaani kannattaa siis seurata, jos haluat tietää, mitä alla olevista kirjoista ajattelen, kun olen ne lukenut. 


Kirjoja tiedonjanon sammuttamiseen:


Jos haluat tietää, kuinka ihmisen aivot ja mieli toimivat, lue Synnöve Carlsonin ja Riitta Harin toimittama ajatuksia herättävä teos Aivoaakkoset (Aalto-yliopisto 2021).

Jos haluat nähdä, millainen Irwin Goodman oli ulkopuolisten silmin, lue Kimmo Miettisen kirjoittama moniääninen kirja Irwin Goodman – kansan taiteilija (Otava 2021).

Jos haluat ymmärtää, mitä psykopatia oikeastaan on, lue Jari Sinkkosen uutuuskirja Psykopatian monet kasvot (Duodecim 2021).

Jos haluat tutustua Aino ja Alvar Aallon kumppanuuteen sekä työssä että rakkaudessa, lue Heikki Aalto-Alasen isovanhemmistaan kirjoittama Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina (Otava 2021).

Jos haluat perehtyä suomen kielen historiaan ja tarinoihin sanojen takana, lue Ville Elorannan ja Jonna Jalavan kirjoittama viihdyttävä Sana sanasta – Suomen kielen jäljillä -teos (Tammi 2021).

Jos haluat kurkistaa maamme psykiatrisen hoidon historiaan, lue Katja Liuksialan, Tarja Heiskasen ja Mirja Vallisaaren kirja Väkevät sielut – Tarinoita Lapinlahden sairaalasta (Into 2021).

 

Luettavaa lapsille ja lasten kanssa:

Sari Kanala: Ihanat koiramme (Avain 2021)
Lapsille tarkoitettu tietokirja, joka kertoo erilaisten koirien monenlaisista työtehtävistä. Kirjan on kuvittanut Daga Ulv.

Pia Krutsin & Jani Ikonen: Kaupunki Kukaties (WSOY 2021) Runoseikkailu, jonka kekseliäät riimit ja yllätyksellinen kuvitus houkuttelevat esi- ja alakouluikäisiä lukemaan.

Mauri Kunnas: Kuka kaappasi auringon? (Otava 2021) Kalevalahenkinen tarina, jonka lopussa ahneinkin ymmärtää, mikä elämässä on kaikkein tärkeintä.

Nora Lehtinen & Jenni Skyttä Forssell: Hattaratuuli – Piirretään satuja iholle (Otava 2021) Uudenlainen satukirja, joka tukee pienten lasten rauhoittumista ja läsnäolon taitoja.
Kirjan on kuvittanut Reetta Niemensivu.

Paula Nivukoski: Lysti ystävä – Onnellisia sanamatkoja (Otava 2021) Suloisia kertomuksia, jotka kutsuvat seikkailuihin niin Muumilaaksossa, merellä kuin Yksinäisillä vuorillakin.
Kirjan kuvituksena on käytetty Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
(c) 2021, Satu Järvinen All Rights Reserved